Polévka z perličky s domácími nudlemi

  • Polévka z perličky s domácími nudlemi1 perlička
  • sůl
  • pepř
  • zelenina do polévky podle chuti /mrkev, petržel, celer, cibuli, květák, brokolice, fazolový lusk, růžičková kapusta, pórek, lahůdková cibule/
  • vlasové nudle, nejlépe domácí
  • zelená petrželka

Perličku opláchneme, rozdělíme na díly a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Hotovou perličku vyjmeme a necháme vychladnout. Do vývaru dáme vařit očištěnou a pokrájenou zeleninu. V polovině vaření přidáme nudle, dochutíme solí a pepřem. Z perličky obereme maso, pokrájíme ho na menší kousky a vložíme do polévky. Povrch posypeme čerstvou zelenou petrželkou.

Pokud vaříme menší množství polévky, použijeme na ni pouze skelet a z ostatních dílů připravíme chutné hlavní jídlo.

Nudle je také možné uvařit zvlášť a přidávat je do polévky podle chuti až na talíři.